Buitenbepleistering

De opmars van gevelpleisters, is niet meer te stuiten. Steeds meer bouwers die een strakke architectuur hoog in het vaandel voeren, verkiezen een gepleisterde gevel omwille van de egale, homogene uitstraling. Anderzijds zijn er ook de ruwere gevelpleisters die in eerste instantie bestemd zijn voor traditionele of Spaanse woningen.

Een belangrijk pluspunt voor gevelpleisters is dat ze zich uitstekend lenen om complexe bouwdelen te bekleden zoals gebogen vormen, overkragingen, … Dergelijke elementen zijn ook mogelijk met gevelstenen, maar het ligt minder voor de hand. Nadeel van gevelpleisters is dat ze door de band wat duurder zijn dan gevelstenen en dat ze ook meer vatbaar zijn voor vervuilingen.

Gevelpleister Gevelpleister

Soorten
Het groot aantal gevelpleisters kan je onderverdelen in twee grote groepen: de minerale pleisters en de kunstharspleisters. Wie houdt van een strak, glad oppervlak zal eerder te vinden zijn voor een kunstharspleister. Minerale pleisters die gemaakt worden op basis van cement zijn doorgaans ruwer. Minerale pleisters zijn door de band minder waterafstotend dan kunstharspleisters, maar hebben anderzijds wel een zelfreinigend effect. Het vuil wordt er als het ware afgeregend. Onder de minerale pleisters onderscheiden we krab- en schuurpleisters.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in onze kleurenkaart of vraag enkele referenties van bepaalde kleuren. Zo krijg je een goed beeld van het eindresultaat.